Tilbake

Ofte stilte spørsmål relatert til å være sjåfør

Finner du ikke det du leter etter? Kontakt oss på vår chat, eller support@ebby.no.

Er det er krav for hva slags bil man må kjøre?

Ja. I Ebby så er det krav til at du disponerer en el-bil. Dette er så vi skal slippe av budbringerne vi samarbeider med må betale bomavgift ved leveranser.

Hva er kravene for å bli en budbringer hos Ebby?

Man må ha gyldig førerkort for bil og vandelsattest (politiattest). Det er et krav at man disponerer en egen bil som man bruker mens man utfører leveranser. Man må kunne fremvise dokumentasjon av førerkort, vognkort, forsikringsbevis og vandelsattest.

Får man virkelig utbetalinger ukentlig?

Det stemmer! Utbetalingene blir gjennomført hver uke. Du mottar utbetalinger basert på antall ordre du har levert uken før. Utfører du oppdrag fra fredag-søndag en uke, vil du motta utbetalingen innen førstkommende fredagen etter.

Betaler kunden med kontanter eller i kortterminal?

Alle betalinger foretas på nett fra kunden sin side, som gjør at budbringeren slipper å forholde seg til kontanter eller kortterminal. Budbringeren kan levere maten til kunden også gå rett til neste bestilling.

Hvem bestiller maten mens man leverer?

Ebby bestiller maten mens budbringeren er på vei til restauranten, og i en stor andel av restaurantene trenger budbringeren kun å plukke opp den forhåndsbestilte maten. I et fåtall av restaurantene må budbringeren bestille maten selv.

Hvilke områder leverer dere til idag?

Foreløpig leverer vi til alle områder innenfor bomringen i Oslo. Vi jobber med å utvide til soner utenfor bomringen.

Kan jeg bruke andre kjøretøy enn bil?

Det er foreløpig ikke mulig å bruke andre kjøretøy enn biler i Ebby. Vi ønsker å forsikre oss om at maten kommer raskt og trygt frem med riktig temperatur, som også er grunnen til at tillater at kontraktørene vi samarbeider med tar i bruk biler.

Må jeg selv betale for bom og bensin?

Heldigvis leverer vi kun innenfor bomringen, som tilsier at man ikke må betale bomavgift på vei til en restaurant eller en kunde. Forøvrig må budbringeren selv stå for alle kostnader knyttet til drift av bil, slik som bensin, veiavgift, forsikring etc.

Er det mulig å takke nei til en bestilling?

Det er budbringeren selv som på forhånd velger hvilke tider han eller hun ønsker å ta i mot oppdrag. Med det sagt, er det ikke mulig å avslå en bestilling når du først har mottatt den. Dersom man ikke ønsker å være tilgjengelig for å ta i mot oppdrag, kan man veldig enkelt la være å sette seg opp som tilgjengelig på forhånd.

Jeg ønsker å bli en budbringer, hva gjør jeg?

Sørg for at du innfrir alle våre krav og fyll ut skjemaet for å bli budbringer. For fortgang i prosessen kan du sende en e-post til milad@ebby.no med alle nødvendige dokumenter på forhånd. Etterfulgt av det, vil vi organisere et møte for en nærmere samtale for å se om du er en god match som budbringer. Til slutt gjenstår det kun at du mottar utstyr, så er du igang.

Trekkes det skatt fra utbetalingen min? Og kan jeg få skattefradrag?

Fordi Ebby-budbringere er individuelle kontraktører, tilbakeholder vi ikke skatt fra utbetalingen budbringeren mottar. Dette vil si at budbringeren selv er ansvarlig for å betale skatt. Du kan motta skattefradrag for kjøregodtgjørelse på selvangivelsen dersom du registerer kjøreturene dine i en kjørebok godkjent av Skatteetaten.

Hvor mye kommer jeg til å tjene som budbringer?

Kunden betaler en fast sats per leveranse på 99 kr til en budbringer sin elektroniske konto. Denne summen blir samlet og utbetalt ukentlig til budbringeren. Dersom kunden legger til en ekstra butikk, koster dette 29 kr. Dette går også direkte til sjåføren som en del av utbetalingen. Ebby tar 0% av denne summen. Utbetalinger du mottar er derfor helt avhengig av hvor mange bestillinger du gjennomfører. Det er vanlig å gjennomføre 1-3 bestillinger per time.

Hvordan søker jeg om å få vandelsattest?

Det er både gratis og enkelt å søke om vandelsattest. Det tar under 2 minutter. Du går inn på følgende nettside: attest.politi.no. Du logger inn med elektronisk ID og fyller inn e-postadressen og telefonnummeret ditt. Under punktet Kategori må du velge: "Transportløyve". Under punktet Formål må du velge: "Transportløyve - Personer". Deretter trykker du på "Send søknad", så er det gjort! Vandelsattesten kommer som brev i posten eller i Digipost innen 2 uker.

Hvordan fungerer det å sette opp når man ønsker å ta i mot oppdrag?

Dette spørsmålet er i en prosess av gjennomgang og redigering, og oppdateres snarest. Ta kontakt dersom du har spørsmål relatert til dette.

Hva er egentlig et forsikringsbevis for bil og hvordan anskaffer jeg det?

Et forsikringsbevis er dokumentasjon fra forsikringsselskapet der bilen er forsikret, som bekrefter at bilen din faktisk er forsikret. Du kan kontakte selskapet du har forsikringsselskapet, også sender de deg en kopi av ditt forsikringsbevis på e-post. Vanligvis inneholder forsikringsbeviset skiltnummeret på bilen, navnet bilen er registrert på, hvor lenge forsikringen er gyldig og hva slags bil som er forsikret.

Er det noe krav til hva slags mobiltelefon jeg har?

Du er nødt til å ha en smarttelefon for å kunne åpne Ebby sitt budbringer-system. Du må også sørge for at du har en datapakke i ditt abonnement som er tilstrekkelig for å kunne bruke kart på telefonen som navigasjon.